20.4.21

Ensimmäinen koiranluu vaihdettu ja pieni säikähdys

Talven kynnyksellä varmistettiin mistä etupään kolina johtuu ja se varmistui koiranluuksi, joka sitten tilattiin ja vaihdettiin. Pian tämän jälkeen auto kävi vielä perushuollossa. Takaluukun kaasujouset olisivat vaihtokunnossa, mutta toistaiseksi olen vielä säästänyt ja ovat saaneet ajaa asiansa kun niissä vielä jonkin verran puhtia on. Muutamia viikkoja sitten säikähdin jo, että nyt iski lämmityslaitteen läppävika, koska eräällä siirtymällä kuskin puolelle ei tarjoiltu lämmintä ilmaa. Seuraavalla käynnistyksellä kaikki kuitenkin toimi normaalisti, joten säikähdyksellä selvittiin.

Vihdoin kilpailutin myös autovakuutuksen ja vaihtoonhan se yhtiö meni, koska säästöä uudesta vakuutuksesta tulee yli 200 euroa/vuosi. Kilpailutusta on jarruttanut se, että en ole saanut koskaan suoraan tarjousta yhtiöiden nettisivuilta tai vakuutuksien hintoja hakevilta sivuilta johtuen siitä, että minulla ei ole ruotsalaista ajokorttia. Kuulin kuitenkin kaverilta että kun pistän tarjoupyynnön Insplanetille, niin ovat sieltä yhteydessä ja pyytävät vain kopion ajokortista. Näin siis toimittiin ja nyt on edellistäkin kattavampi vakuutus huomattavasti edullisemmalla hinnalla. Vakuutus on nyt Modernassa ja hintaa vuodessa tekee pyöreästi 4100 kr ja siinä on kaikki herkut vaikka auto onkin jo ikäneito. Tässä vakuutusrumbassa selvisi myös se, että Ruotsissa ei voi autovakuutusta käytännössä vaihtaa milloin tahansa, vaan se tulee tehdä sopimuskauden lopussa, eikä uusi vakuutusyhtiö edes pysty irtisanomaan vanhaa vakuutusta vaan se tulee tehdä itse.

Se 200 000 km rajakin on jo nyt mennyt rikki ja matka jatkuu.

1 kommentti:

Saimi kirjoitti...

Onneksi vakuutukset on keksitty. Vaikka niissäkin se omavastuu on. Meillä myös auto alkoi yhtäkkiä kolisemaan ajon aikana. Mietin jo, pitääkö hinaus hankkia. Ei kuitenkaan ollut kovin pitkä matka kotiin, joten ajoin matkan loppuun. Ei ole auto sen jälkeen liikkunut, korjaamolle se jossain vaiheessa tulee varmasti viedä.