21.5.07

Ruotsalaista vakuutusrumbaa

Uusi Citroën on monen muun merkin tyyliin Ruotsissa varustettu 3 vuotta vaunuvahinkotakuulla, mikä vastaa käytännössä täyskaskon omaa kolaria-tapausta, jossa itse romuuttaa autoa. Lisäksi myö ilkivalta tässä tapauksessa kuuluu samaiseen pakettiin .

Automyyjäni kertoi, että vakuutukset ovat haluamassani yhtiössä, mutta kun ajoin auton ulos liikkeestä ei tiedossani ollut yhtään mitä vakuutuksia autossa lopulta oli. Kun vakuutusyhtiön lasku tuli (n. 4987 kr/vuosi) näkyi siitä vakuutukset, eli mukana olivat pakollinen liikennevakuutus ja osakasko, mihin sisältyvät palo-, varkaus-, lasi-, oikeusturva- ja laitevakuutus. Laitevakuutus turvaa mm. moottorin tai vaihdelaatikon vaurioitumista, on voimassa 8 vuotta tai 100 000 km.

Kun laskun sain huomasin, että mukana ei ole ns. hirvivakuutusta ja täällä kun noita hirviä ja varsinkin poroja hyppii tiellä enemmän kuin laki sallii on se luonnollisesti välttämättömyys. Ei kun yhteyttä vakuutusyhtiöön ja jotta saan suojan eläinkolaria kohti piti ottaa ns. Mer-vakuutus, johon kuului hirvi- ja ilkivaltavakuutus ja keskeytysturva. Pikkuhiljaa alkoivat vakuutukset olla kunnossa. Samalla selvitin, että haluan siirtää Suomen bonukseni Ruotsiin. Vakuutusyhtiö halusi kopion ajokortistani ja pian vakuutusmaksu oli laskenut n. 4800 kr/vuosi. Aloin kuitenkin epäillä minkä päivämäärän mukaan he katsoivat alennuksen kun olen uusinut korttini 7 vuotta sitten ja tarkistin asian, eli pian lähetin korttini taustasta kopion yhtiöön ja vakuutusmaksu pieneni reiluun 3100 kr/vuosi.

Alunperin reilu 4987 kr vakuutusmaksu on pienentynyt 3100 kr vuodessa ja lisänä on alkuperäisen lisäksi vielä laajempi vakuutusturva. Rumba oli vaivan arvoinen.

Ei kommentteja: