16.5.07

Tarkistushuolto ja mittarissa 2800 km

Ajelin mutkan Helsingissä, jossa teetin myös auton ensimmäisen tarkistushuollon kun kilometrit olivat tuolloin hollilla. Huolto tehtiin Veho Herttoniemessä ja kaikki oli kunnossa, vain sumuvalo oli vaatinut vähän säätöä. Huolto oli maksuton vaikka autoni on siis ruotsalainen.

Menomatkalla ajotietokone ilmoitti kulutukseksi 5,3 litraa ja sen jälkeen Helsingissä pyöritellessä keskikulutus nousi 5,6 litraan. Paluumatkalla nollasin toisen tripin ja kulutus pieneni ajotietokoneen näyttäessä 5,2 litran kulutusta, vaikka kyydissä oli melkoisesti tavaraa, mm. 7 laatikkoa lasitiiliä. Palatessani koko reissun keskikulutukseksi auto ilmoitti 5,3 litraa. Moottoritieajo nostaa kulutusta reippaasti, nimittäin Övertorneå Haaparanta väli meni 4,8 lukemilla. Autohan on siis melkoinen säästöpossu.

Olen päässyt sinuiksi myös vakionopeuden säätimen kanssa, minkä kanssa vähän takkuilin kun olen tottunut japsien toteutukseen. Penkit autossa ovat minulle myös hyvät ja tuo 850 kilometrin rykäisy ei paikkoja pakottanut. Penkit ovat kyllä pehmeämmät, mutta eivät ilmeisesti liian pehmeät. Mazda 6 penkeissä 400 km ajo alkoi olla jo tuskaa ja 850 kilsan ajo vaati hermoja kestää alaselän ja takaliston kipua.

Parkkitutkat toimivat loistavasti pysäköinnissä, käsittämättömän helppoa ajaa auto parkkiin vaikka auton mitat eivät ole vielä tulleet kovin tutuiksi - suosittelen!

Ei kommentteja: